dinsdag 6 januari 2015

Atlantic Crossing dag 7

Atlantic Crossing dag 7

Alweer een week op de oceaan! De tijd gaat toch wel snel. Nog 2 dagen en dan zijn we over de helft. Daar kijken we erg naar uit! Zeker omdat het weer vandaag iets minder is. Dit wordt veroorzaakt door een trog wat ons zuidelijk passeert en waar veel wind in zit. Zoals het er nu naar uitziet (het blijven voorspellingen..) krijgen wij alleen de grijze lucht en de buien en blijft de wind redelijk steady. Gisteren overdag een mooie zeildag gehad met wederom een blauwe lucht en een zonnetje. We hebben nog steeds gemiddeld zo'n 20 knopen wind en dus ook weer een dagafstand van ongeveer 117 mijl. Volgens mij hebben we dat al sinds vertrek dus we zijn aardig constant :-) Afgelopen nacht was een bumpy nacht met hoge golven en een rare zee dus we hebben niet echt lekker geslapen. We proberen vandaag even wat bij te slapen. Einde van de middag zetten we de genua aan de andere kant en willen we wat zuidelijker gaan varen. Het trog zou ons vannacht om 05:00 voorbij moeten zijn dus dan kunnen we weer veilig naar het zuiden. We hopen dat we de komende dagen weer een lekker zonnetje krijgen. In ieder geval vanaf donderdag.

Aan boord verder alles zijn gangetje. Een beetje moe door afgelopen nacht maar we voelen ons goed en kunnen ook lekker een filmpje kijken en lezen binnen.

Op naar etmaal 8 en de 1000 mijl!

Pos: 16º02N 38º50W, koers 260º, dagafstand 117 mijl, totaal afgelegd 817 mijl.

1 opmerking:

 1. Lieve Leon en Frieda,
  Wat een mooie verhalen over de grote zeiltocht die jullie maken.
  Met veel plezier lees ik elke dag jullie blog. Gisteren heb ik samen met André jullie koers gegoogled en zagen we waar jullie ergens varen midden tussen de continenten, indrukwekkend!! Wat is de zee groot. Fijn van de digitale wereld dat we zo op de hoogte zijn van jullie ervaringen.
  Aan vissen op dek geen gebrek lees ik, al een keer een vis in de pan?
  Oh ja nog de beste wensen voor het nieuwe jaar, en dat jullie veel fijne zeildagen hebben.
  We zijn net terug van Valencia met Anne-Karien, nog voor haar afstuderen als afsluiter.5 Januari is Anne-Karien begonnen met een baan op de afdeling Neurologie in het diaconessen ziekenhuis in Utrecht. Het was heel gezellig in Valencia, we hebben er veel gezien en wij hadden goed weer. Daar hebben ze een haven gemaakt voor de grote zeilboten van de American cup. Op dit moment liggen er geen zeilschepen en is er geen zeilwedstrijd daar in de buurt. Ook een formule 1 racebaan hebben ze daar gelijktijdig in 2008 aangelegd, maar te duur om te gebruiken. In 2012 hebben ze de formule 1 baan afgekocht, dus geen formule 1 races meer. Het is zeer de moeite waard om Valencia een keer te zien, mochten jullie er nog nooit geweest zijn, wie weet!
  Hopelijk is dit bericht nu zo geplaatst, het lukte mij al twee keer niet, ik heb even wat geïnformeerd, vandaar.
  Het gaat jullie goed en toitoi
  Liefs Karina
  liefs en groetjes Karina


  BeantwoordenVerwijderen