zaterdag 17 januari 2015

Atlantic Crossing Dag 18 - Uitslingeren

Atlantic Crossing Dag 18 - Uitslingeren

Het afgelopen etmaal zijn we getrakteerd op een prachtig rustige oceaan en een strak blauwe lucht. De Caribische zon brandde op onze gezichten en al motorzeilend gleden we door het water. Het is de perfecte afsluiting van een hobbelige tocht. Zonnen op het voordek, samen een borreltje (zonder alcohol) nemen zonder dat de toastjes in het rond vliegen en als klap op de vuurpijl vers gevangen vis. Rustig uitslingeren dus (bestaat dat woord?). We hebben er enorm van genoten!

Nu nog 40 mijl. We hebben nog geen land in zicht, maar dat kan niet lang meer duren. Dadelijk nemen we een uitgebreide douche zodat we fris en fruitig ten tonele verschijnen. Vanavond zitten we aan een vers bereidde maaltijd en champagne. Morgen begint het grote chillen. We hopen dat jullie met plezier onze blogs gelezen hebben de afgelopen weken. Vanavond zullen we een bericht plaatsen als we écht zijn aangekomen en het anker in de grond zit. Dat zal rond middernacht Nederlandse tijd zijn. Daarna zullen we ons gebruikelijke blog-ritme weer oppakken. Ongeveer eens per week posten we een blog over onze avonturen in de Carieb. Alhoewel we nog enkele blogs hebben voorbereid over communicatie aan boord en proviandering voor een oversteek. En jullie hebben nog foto's tegoed van weekdieren, Puff in surf en de Mahi Mahi (R.I.P). Maar daarna wordt het iets rustiger in blog-land.

Dank je dat je ons met zoveel enthousiasme gevolgd hebt deze oversteek. Blijf ons volgen want we gaan nog veel meer moois beleven! Be inspired and dream BIG! Voor nu zeggen we ciao!

Pos: 14º22N 60º12W (13u UTC), koers 270º, afgelegde dagafstand 119 mijl, totaal afgelegd 2095 mijl, afstand tot bestemming 40 mijl.

Update: We schrijven onze blogs altijd over een etmaal, van 13 UTC tot 13 UTC. We plaatsen de blogs later omdat de radioverbinding dan beter is. Inmiddels moeten we nog 20 mijl en we hebben land in zicht!

5 opmerkingen:

 1. Gelukkig zijn jullie er bijna ... Het blijft toch spannend. En ik mis jullie natuurlijk ontzettend erg 😊 Xxx van je zusje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vind het nu al jammer...maar zal met plezier naar de nieuwe blogs uitkijken...
  Fijn voor de puff en crew dat de oversteek gedaan is.

  Enjoy...
  Rick

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met jullie super prestatie!! We zijn trots op jullie! XxYoshie en Bo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We zijn zo trots op jullie!!! Nu genieten........, Hans en Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat super van jullie, top gedaan hoor! Jullie kennen ons niet, wij zijn Ben en Petra uit Den-Helder en kennissen van de volonte en de batjar. Door hen zijn wij op jullie site terecht gekomen. Geniet lekker daar in de Caribe, wij vertrekken half april uit Nederland op naar de Caribe om te wonen en werken. We zijn benieuwd naar het proviand verhaal wat gaat komen. We blijven jullie nog volgen. Leuk geschreven verhalen, dank je wel voor het digitaal mogen meereizen.
  groetjes vanuit een zonnig Den-Helder, Ben en Petra

  BeantwoordenVerwijderen