maandag 5 januari 2015

Atlantic Crossing Dag 6 - Today is Okay

Atlantic Crossing Dag 6 - Today is Okay

En ook het zesde etmaal zit erop. Nog een dag en we zitten alweer een week op het water. De dagen lopen in elkaar over en zo gaat de tijd snel. We hebben vandaag een prachtige dag gehad. Veel zon, iets minder wind en daardoor ook minder golven. Met name dat laatste was erg lekker! We hebben allebei een beetje kunnen bijslapen en hebben daarnaast weer eens genoten van quality time samen. Samen in het zonnetje lunchen en kletsen en daarna lekker in de kuip douchen. Mijn haren nu ook gewassen, heerlijk! We voelen ons allebei best goed en zijn begonnen met lezen. Leon in de LINDA, zéér interessante artikelen. Het wekelijkse interview van een vrouw die in de steek is gelaten door haar man. En dat andere artikel over de mensen achter de bikiniwaxbeurten van de dames op stand. En ik ben in een romantisch boek begonnen waarbij ik heerlijk kan wegzwijmelen. We beginnen onze draai dus wel te vinden. Vannacht heeft Leon een aanvaring gehad met een indringer. Uit zijn ooghoek zag hij iets op zich af komen. Pok, tegen zijn gezicht. Een vliegende vis. Het beestje is met veel zorg door Leon weer overboord gezet en zowel schipper als vis maken het goed.

We zijn inmiddels op 16ºNoord beland waar we de komende 2 dagen blijven varen. Er trekt een gebied met meer wind onder ons langs en daarna zullen wij onze zuidwestelijke koers richting Martinique weer hervatten. Vanavond zal het helaas gaan regenen. We hebben tot nu toe nog geen bui van betekenis gehad. Ik klop het meteen af, want zo nodig hoeft dat voor mij ook niet. Alhoewel een douche voor Puff niet erg zou zijn. Ze zit nog onder het rode zand van de Kaap Verden. Voorlopig dus een westelijke koers, met 20 knopen wind en een uitgeboomde genua.

Geluksmomentje van vandaag: Definitely de quality time met mijn hubby. Chillen onder de zon, Puff die door het water glijdt, lekker glas witte wijn? nee dat laatste niet natuurlijk. Dat komt over een dag of?

Pos: 15º55N 36º50W (13u UTC), koers 270º, dagafstand 112 mijl, totaal afgelegd 700 mijl.

1 opmerking:

  1. Heerlijk die dagelijkse posts van jullie ... Zo kunnen we ook een eind meezeilen :-)
    Blij te lezen dat het "genieten" jullie eindelijk heeft vervoegd ;-)
    Houden zo en mooie passaatwinden gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen