Crew

Frieda Fennell (29-02-1984)

Al sinds haar jonge jaren zeilt Frieda met haar ouders in het Friese merengebied, op het IJsselmeer en het Waddengebied. In de zomervakanties trekt het gezin van 4 er jaarlijks op uit in een domp 8.60, genaamd de Bruine Beer. Later zeilen ze op een 15 meter lange Panamese Klipper die haar vader tijdens een vakantie op Sint Maarten kocht en die hij met 3 vrienden naar Nederland zeilde. Het zeilen is Frieda dan ook met de paplepel ingegoten. Tijdens de studententijd ontmoet ze Leon en werd een gezamenlijke passie voor zeilen al gauw duidelijk. Op de boten van beide vaders maken ze samen hun eerste mijlen door Friesland. Later worden de grenzen verlegd naar het Ijsselmeer en een eerste oversteek naar Engeland in 2008. Als backpacker en voor haar werk bij Cordaid heeft Frieda al veel van de wereld mogen zien waaronder Azië, Australië en Afrika, maar samen met Leon ontstond het plan om de wereld ook vanaf het water te ontdekken.


Leon Blauw (06-07-1983)

Leon heeft het zeilen vanaf jongs af aan meegekregen. Op 12 jarige leeftijd kocht zijn vader een plakhouten waarscheepje van 7 meter waarmee Friesland vele jaren is verkend en waarmee de passie voor zeilen elk jaar groter werd. In het begin samen met pa van Idskenhuizen naar Langweer, Heeg en Sneek, later stiekem met pa een stukje Ijsselmeer op en met vrienden naar de Sneekweek. Jaar in jaar uit was het plezier oneindig tot in 2007 "Blue" door z'n hoeven zakte en het zeilende leven voor even naar de achtergrond verdween. Er werd gelukkig nog regelmatig meegezeild op het zeiljacht van Frieda haar vader en een mooie reis naar Engeland deed de zeilpassie opnieuw ontbranden. Vanaf dat moment werden nieuwe plannen gesmeed om zelf het grote water te gaan verkennen. Met de aanschaf van Puff in 2011 en reizen naar Makkum (fase 1), Terschelling en Vlieland (fase 2), Scheveningen (fase 3) en Engeland en Denemarken worden de plannen groter en groter en het vertrouwen in elkaar en in Puff sterker.

Inspirators, opstappers, dekknechten, technische en mentale ondersteuners…..wat niet?
Hier zijn ze dan……onze vaders! Wat zouden we moeten zonder de hulp van deze (inmiddels) landrotten en zeilveteranen.

John Fennell (28-03-1943)
John is vader van Frieda, is een echte veteraan in de Nederlandse sportwereld. Als Judoka maakte hij furore in het Nederlands team, als schaatser haalde hij 3 maal de finish van de Friese Elfstedentocht en als zeiler maakte hij een Atlantische oversteek. Hij is onze mentor, inspirator en onze hulplijn voor al het technische onderhoud aan boord. Wanneer hij kan monstert hij aan!Jan Blauw (14-10-1955)
Jan, de vader van Leon is geregeld als bemanningslid te vinden op zeiljacht Ocean Viking in het Caribisch gebied. Als echte handyman is hij altijd bereid ons van de nodige technische inzichten te voorzien. Aan boord is hij een echte gangmaker en nooit te beroerd om een wacht in de regen over te nemen.  Waar we hem nodig hebben staat hij voor ons klaar....uiteraard op voorwaarde dat we een lekkere fles wijn aan boord hebben.