maandag 4 mei 2015

Helemaal alleen....

Na een volle week in de haven vertoefd te hebben waren we weer nodig toe aan wat rust en stilte. Op de een of andere manier is het in een haven verblijven altijd tweeledig. Het is lekker om weer even alle faciliteiten om je heen te hebben en `vast` te liggen maar het is ook altijd hard werken want we liggen `niet voor niets` in een dure haven. Ik moet wel zeggen dat de faciliteiten dit keer wat tegenvielen. Omdat de havens in Antigua zijn ingericht op, laten we zeggen, een gemiddelde van 60 voet, vielen wij een beetje uit de toon… :-) We kregen dan ook een plekje toegewezen tussen de visbootjes in een hoekje van de haven. Daar zijn we inmiddels wel aan gewend en we kunnen het altijd erg goed vinden met de vissers die naast ons liggen. Echter, hierdoor ontbrak er wel een douchegebouw. Men gaat er hier namelijk vanuit dat iedere boot minimaal 1 eigen badkamer aan boord heeft dus douches en een toilet zijn er niet. Dus hebben we onze eigen douche maar gebouwd. Elke avond als het donker werd en de meeste mensen verdwenen waren (op de beveiliging na), togen wij naar de steiger en gaven ons met de waterslang een welverdiende douche na een flinke dag klussen.  
                                            
In deze week hebben we een hoop klusjes gedaan waarvan natuurlijk de belangrijkste was om het dek weer een mooie laag witte verf te geven en dat is goed gelukt! Nadat we alle klusrommel hadden omgeruimd en boodschappen hadden ingeslagen voor een dag of 7 hebben we losgegooid en zijn we weer lekker voor anker gegaan.De afgelopen dagen zijn we via Five Islands Harbour en Long Island verder het barrièrerif in gevaren wat ten noordoosten van Antigua ligt. Onderweg vergezeld door dolfijnen. Dat was alweer even geleden…
En wat is het hier mooi en stil! We wanen ons echte ontdekkingsreizigers en liggen helemaal alleen tussen honderden riffen en onbewoonde eilandjes. Naar binnen varen is toch spannend en met de zon hoog aan de hemel en Frieda op de punt om te kijken naar ondiepe plekken komen we veilig aan.

Ergens in de verte ligt Puff..

Gisteren een wandeling gemaakt op Great Bird Island. Heerlijk om op een eiland te lopen waar niets is. Wel opletten want er woont een zeldzame slang staat in de pilot vermeld. “Och die zie je toch niet overdag” hoor ik mezelf zeggen en net als we twee passen op het wandelpad zetten komt er eentje recht voor me langs. Even schrikken maar al snel keert de rust weder en wandelen we tussen de vogels, krekels, hagedissen en vlinders. Bovenop hebben we een prachtig uitzicht over het gebied en zien we Puff liggen temidden van alle mooie kleuren blauw. In de middag zien we tussen de riffen wederom een paar dolfijnen en snorkelen we in het ondiepe water.
 
Antigua heeft ons wat dat betreft echt verrast. Vergeleken met de zuidkust is dit een stukje paradijs waar maar weinig mensen komen. Een echte aanrader dus!


Volle maan...
Gisterenmiddag zijn Coen en Jose van de Wildeman aangekomen. Het was een gezellig weerzien en de komende weken zullen we vaker met elkaar opvaren richting Curacao. Na een prachtige tijd op Antigua met als hoogtepunt de Classics natuurlijk is het weer tijd om verder te gaan.De komende dagen houden we het weer en de deining in de gaten en als het rustig genoeg is varen we een nachtje door naar Sint Eustatius en Saba. Nieuwe avonturen die komen gaan…

1 opmerking: