zondag 24 april 2016

Captain Cayman!

We zijn op Cayman. Maar dat wisten jullie al. We zitten in de Cayman Coffee Company onze internetzaken te doen. Het wachtwoord van de WiFi is heel toepasselijk: betterthanstarbucks. De prijzen zijn in ieder geval hoger dan die van Starbucks... en nou is Starbucks al niet de goedkoopste... Bij een cappuccino voor USD 5 krijg je helemaal gratis ;-) flitsend snel internet. En dat is lekker! En de koffie trouwens ook.

Disney Wonder! 
Cayman. Leeft van het toerisme. Er liggen hier gemiddeld twee cruiseschepen per dag met een maximum van vijf. Vandaag is het schip Disney Wonder van Walt Disney in town. Walt Disney heeft vier cruiseschepen met name gericht op familievakanties. De kinderen huppelen rond in kleurrijke en glitterende t-shirts en petjes met hun favourite Disney-figuur. Leon ontdekt een nieuwe hobby: bewonderen van cruiseschepen. Om 7 uur 's ochtends komen ze de baai binnenvaren. De pilot boot vaart ze tegemoet en begeleidt ze naar de ankerplaats. "Good morning Captain! Welcome to Cayman. Captain, I recommend you to drop the port anchor. Still 300 meters to go Captain. Another 200 meters to go. This is looking gooood Captain! Another 100 meters. Counting down Captain. We need to drop the anchor in 8 meters of water. Yes Captain, move forward another 20 meters. Okay, I will check the bottom. No corals. You can drop your anchor Captain!" Vervolgens gaat het gesprek verder. "The anchor is digging in Captain. Dug in 50%. Anchor dug in 80%. Anchor is fully dug in Captain! Thank you for your cooperation. Have a good day Captain!" Het duurt ruim een uur en dan ligt het schip op zijn plek. Pilot boot en Captain zijn content. 

Deze service lijkt ons ook wel wat :-). "Puff, please move forward. Looking good Captain. Drop your anchor in 2 meters of water Puff. Anchor digging in Captain!" Helaas pindakaas, we zullen het toch zelf moeten uitzoeken. Maar ach Leon, ik ben de beroerdste niet. Ik wil je best aanspreken met Captain zo af en toe. Doe mij een koud biertje Captain ;-). De pendelbootjes leggen vervolgens aan en de passagiers worden uitgeladen. Een vracht toeristen wordt losgelaten op het eiland. 100 dollar voor een taxiritje. Met 50 man boven één koraalkrop snorkelen. Of gewoon een biertje pakken a 6 dollar per stuk. Het kan allemaal op Cayman! Wat zijn wij toch mazzelaars dat we hier gewoon met onze eigen boot liggen. Snorkelen doen we bij onze eigen koraalkrop. En een biertje drinken we gratis en voor niets op ons voordek bij ondergaande zon. Daar kan geen cruiseschip en pilot boot aan tippen!


Selfie! Ladies only! vlnr Frieda, Marlene (Rafiki) en Margot (Ebijmar)


Het eiland heeft niet heel veel te bieden. Toch heeft het eiland een relaxte feel. De huizen zijn gekleurd zoals overal in de Caribbean. De mensen zijn hartelijk, het zonnetje schijnt en het water is azuurblauw. We liggen met zo'n 8 zeilboten aan evenveel moorings. Helemaal gratis! En inklaren kost hier ook niets. Al met al hebben we het best naar onze zin in Cayman. Dat komt natuurlijk ook door het goede gezelschap. We liggen hier met de Nederlandse schepen Ebijmar en Rafiki. Loud en Marlene (Jaja Limburgers!) hebben ons hier opgewacht. In 5 dagen tijd hebben we op alle drie de boten een borrel gehad en hebben we met z'n allen een busje gehuurd en het eiland verkend. Druk programma! Het kost weinig moeite om na de maanden in Nederland het cruisersleven weer op te pakken. We genieten van onze quality time samen, de boot en de lusten van de Carieb. Maar bij cruisen hoort ook weer afscheid nemen en vertrekken. Morgen vertrekken we naar Cuba. Een lang gekoesterde droom gaat in vervulling. Cultuur opsnuiven in het (nog) traditionele Cuba. Het internet daar is zeer beperkt weten we van onze voorgangers. Dus de komende maand horen jullie wellicht minder van ons. We zullen hoe dan ook ons best doen om jullie op de hoogte te houden van ons reilen en zeilen.

Nog voordat ik dit stukje tekst getypt heb, is mijn video ge-upload. Nog nooit heb ik zo snel een video kunnen oploaden. Voor de die-hard zeilfans staat hieronder een filmpje van onze oversteek naar Cayman. Inclusief beelden van de harde wind en hoge golven de laatste dag. Ach ja, Op beeld ziet het er altijd minder indrukwekkend uit. Maar het is hoe dan ook een gaaf zeilfilmpje!1 opmerking:

  1. Geweldig filmpje ! We hebben genoten. Wat ziet die Puff er goed uit, zowel binnen als buiten. BRAVOOOO.
    Veel plezier in Cuba. Rob en Frieda

    BeantwoordenVerwijderen