dinsdag 9 december 2014

Atlantische Oversteek Dag 8 – Onverwachte change of plans

Dag lieve volgers. Vandaag zijn Leon en ik de Kaap Verden binnen gelopen. We hebben weer vaste voet aan wal! Dat is nogal een drastische verandering van ons plan. We waren de Kaap Verden immers al bijna voorbij. Helaas kregen wij gistermiddag het bericht dat een bevriende boot averij heeft opgelopen. De bemanning maakt het goed. Ze kunnen waarschijnlijk op eigen kiel de Kaap Verden bereiken. We verwachten ze hier over 3 dagen. We zullen hier blijven om ze op te vangen.

Wij zijn er aardig van onderste boven. Het is tijd om even pas op de plaats te doen. We zijn hier opgevangen door de crews van 3 andere Nederlandse boten en vanavond gaan we samen eten. Goh, wat zit je er dan een dag later ineens anders bij. Gisteren hobbelde we nog richting het zuidwesten, door onweersbuien en windstilte. Op zoek naar de passaat. Vol energie om de reis naar de overkant te voltooien. En vandaag liggen we in een prachtig zonnig Mindelo omringd door lieve mede-vertrekkers. Een iets uitgebreider blog volgt snel met foto’s van de oversteek. Want ookal is de reden van onze komst hier treurig, we zijn wel heel trots op onze prestatie. Het was al met al een hele mooie overtocht. Een overtocht zoals een overtocht hoort te zijn. Dit was het echte werk, soms zwaar, soms kicken, dan weer afzien, maar ook onwijs genieten. Zonder strijd geen overwinning. Onze zeewaardigheid als bemanning is in ieder geval weer toegenomen. We voelen ons samen erg sterk. En Puff? Wat valt daar over te zeggen…ze is een dijk van schip. We kijken ernaar uit om de oversteek te voltooien!4 opmerkingen:

 1. Hé luitjes,

  Wat een ervaring moet dat geweest zijn zo midden op die oceaan. Ik werd al door Jan op de hoogte gehouden van jullie besluit om de Kaapverden aan te lopen. Kan me goed voorstellen dat jullie op dat moment even het zekere voor het onzekere verkiezen.

  Veel plezier daar!

  Groetjes van de Narwalletjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He toppers,

  Fijn dat jullie weer aan wal zijn en dat Puff het zo goed doet!

  Geniet er lekker van ook al was het niet gepland. Na alle spannende gebeurtenissen is weer ff ontspannen ook wel lekker!

  Dikke kus uit Velp

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Lieverds,
  Het is zeker een prestatie waar je trots op mag zijn. En dat er soms niet zoveel te plannen valt met zeilend reizen maakt het ook wel heel erg leuk. Alleen dat er een averij op heeft gelopen is heel erg vervelend. Succes daar met z'n allen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Leon en Frieda, als jullie komende peroide hulp nodig hebben voor diegene die averij hebben opgelopen. Geen idee of wij ze kennen maar dat is niet belangrijk. D.A.X. is nu in NL en komt de 24ste december weer naar Tenerife. We zitten wel een eind weg maar toch.

  BeantwoordenVerwijderen