maandag 8 december 2014

Atlantische oversteek dag 7

Atlantische oversteek dag 7

Positie: 18.45N 25.44W COG: 215 graden
Inmiddels een week op zee. Wat vliegt de tijd! Afgelopen etmaal hebben we heerlijk gezeild en om vanmorgen (8-12) 11:00 viel de wind conform de voorspelling helemaal weg. We hebben net onze Bukh aangeslingerd en die zal het komende etmaal wel dienst doen denk ik. We proberen niet te veel toeren te maken zodat we zuinig aan doen met de dieselvoorraad. Ook fijn om de accu's weer even op te laden. Afgelopen nacht hebben we veel onweersbuienbuien om ons heen gehad. Een indrukwekkend gezicht al die flitsen. Gelukkig niet al te dichtbij. Ook vanmorgen kwam er af en toe nog een flinke bui over. Tja, en wij maar denken dat we avond aan avond konden genieten van een mooie sterrenhemel...Ze zijn er wel maar we moeten de laatste dagen goed zoeken naar die sterren. Veel bewolking dus. Het is nog even wachten dus op het echte blue water sailing zoals al die plaatjes in de boeken waar we uren, dagen, nee weken in hebben gebladerd.
Als het goed is gaat de wind woensdagmiddag weer blazen en kunnen we weer verder zeilen. Tegen die tijd zijn we zo zuidelijk dat we de boeg echt naar het westen kunnen draaien. Dan gaan we dus echt op de Carieb af! Verder (gelukkig) weinig bijzonderheden. We hebben inmiddels 770 mijl gevaren.

2 opmerkingen:

 1. Wat grappig dat jullie, ook daar op jullie bootje midden op de oceaan, de tijd zo vinden vliegen! Gaan de dagen ook snel voorbij, of duurt een dag langer dan thuis? De temperatuur is wel aangenaam, toch? En de golven, hoe zijn die nu, is het al comfortabel op de boot? Hoeveel etmalen kunnen jullie varen op de motor (in zuinige stand)? Ik vind het spannend hoor, om zo in het begin van de reis zoveel brandstof te gebruiken.... Good luck gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Frieda en Leon,
  Hartelijke dank voor de posities en de koers; nu kunnen we toch een beetje meevaren.
  Jullie hebben het toch geweldig gedaan; goed Zuid gemaakt, zoals ze dat in de zeiltijd ook al deden.
  Over een paar daagjes pikken jullie misschien wel al de passaat op.
  We zijn geweldig blij, dat jullie schip zich zo sterk houd, maar jullie weten wel : Een schip is slechts zo sterk als zijn bemanning !
  Houd de moed erin en geniet van elk hapje wat uiteindelijk na lang getob je maag bereikt !
  Je schrijft trouwens fantastisch, Frieda !
  Hartelijke groet en veel sterkte, Rob en Frieda Ouwehand (gnork)

  BeantwoordenVerwijderen