vrijdag 27 juni 2014

Wie o wie heeft er een glazen bol?

Inmiddels zijn we aangekomen op Isle of Wight en liggen we net achter Cowes op een idyllisch plekje aan een pontoon voor niet al te veel geld. Tja, we moeten immers een beetje op de kleintjes letten.. Afgelopen week hebben we heerlijk gezeild en zijn we in dagtochten via Dunkerque, Dover en Portsmouth richting het westen gevaren. Van Dover naar Portsmouth hebben we één nachtje doorgevaren om ook onze  nachtelijke routines weer tot leven te wekken.

We genieten volop maar tegelijkertijd voelen we ook nog iets van onrust. Het gevoel van “verder moeten” is in strijd met het gevoel van “lekker genieten”. Inmiddels is er een flinke kloof geslagen tussen de vertrekkers die “op kop” liggen en de Golf van Biscaye al over zijn gestoken en de vertrekkers die nog moeten vertrekken. Ieder op zijn eigen tempo maar tegelijkertijd zorgt dat ook juist voor de onrust. Wanneer doe je het goed? Hoe ziet de 14-daagse weersverwachting er uit? Missen we geen weergat? Is er nog tijd om naar de Scillies te gaan? Allemaal vragen die ons volop bezig houden (het loslaten wil nog niet altijd helemaal goed lukken)

Aan boord beginnen we onze draai lekker te vinden. Het zeilen gaat goed, de techniek werkt (vooralsnog) uitstekend en Puff is echt ons huisje geworden. Ze heeft de snelheid goed te pakken en heeft inmiddels alweer ruimschoots bewezen dat ze een schip is wat gemaakt is voor dit soort reizen. Heerlijk stabiel bij flinke zeeën en een contante factor als wij het even spannend vinden worden.
De komende dagen blijft het weer nog wat onvoorspelbaar met overwegend zuidwesten winden. Met de (stevige) stroming mee hoppen we elke dag weer wat verder naar het westen.  Het plan is om via Poole en Weymouth verder te varen wachtend op een mooi weergat om de Golf over te steken. Wanneer dat weergat gaat komen weet niemand. Dus wie weet waar we ons volgende blog gaan schrijven…in een bewolkt zuid-Engeland of toch vanuit een zonnig Spanje? Wie het weet mag het zeggen……..

P.S. Hierbij nog een link naar het reddingsrapport van de KNRM (zie ons vorige blog) over onze sleepactie voor de Oosterscheldekering. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten