vrijdag 13 juni 2014

Eurofisch! (of euforisch op z’n correct Nederlands)

Inmiddels weten we dat vertrekken hard werken is. Maar sinds gisteren weten we ook hoe het is om vertrekklaar te zijn! En dat voelt goed! Nee, dat voelt fantastisch! De afgelopen weken waren we nog wel eens op zoek naar de euforie. Die kwam niet de dag na onze laatste werkdag en ook niet de dag dat we aan boord gingen wonen. Nee, de euforie kwam hard binnen zetten de ochtend dat we vertrekklaar wakker werden! Zingend liep ik door de boot: “It’s a beáutiful day, the sun is shining, en wij zijn klaar voor vertrek, no-one is gonna stop us now….wowow”. En nu bevinden we ons dus  in een staat van eurofie (zoals schipper John altijd zegt)! 


Ja, en wat hebben we nou de afgelopen weken eigenlijk allemaal gedaan. Ik heb vooral alle supermarkten afgestruind naar de langst houdbare producten, beste deals en lekkerste broodmeel. En bij droog weer, kroop ik met de verfkwast over het dek. En Leon, die heeft een hele kluslijst afgewerkt: accubank vergroot en cosmetisch weggewerkt, geïsoleerde achterstag gemonteerd, verstaging gecontroleerd, extra val voor halfwinder geïnstalleerd en als hoogtepunten het installeren van de SSB zender! Hij doet het! Verder hebben we 2 dagen met klamme handjes naar de monteurs zitten kijken die de gereviseerde dieselpomp hebben gemonteerd. Wat een klusje was dat…maar de mannen van Andijk Scheepstechniek hebben wederom een stukje vakwerk afgeleverd. 

Tussendoor hebben we natuurlijk wel van het lekkere weer genoten. We zijn zelfs nog een middagje gaan varen met de Dixbay van Idris en Berenice. In 30 graden en windkracht 1 hebben we seasurvival oefeningen gedaan met een oud reddingsvlot. Super leuk en leerzaam!

Onderstaand de link voor een korte impressie.Vandaag bereiden we ons afscheidsfeest voor, we willen natuurlijk met een knalfeest weggaan.  En dan; Let the games begin!

5 opmerkingen:

 1. Klinkt helemaal top!!! So excited for you guys!!!
  Alvast benieuwd naar jullie avonturen! Geniet, geniet, geniet!
  Maak er een gezellige boel van morgen!!!
  Miete
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We wensen jullie alle geluk van de wereld. Ben benieuwd hoe het samen zal zijn aan boord.
  Goede vaart, Rob Ouwehand en Frieda Heijne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hé Frieda en Leon, voor jullie is het dan zover......na al die voorbereidingen gaan morgen (over 15 uur :-) eindelijk de trossen los. Op naar een waanzinnig avontuur!!!!
  Wij moeten nog even wachten totdat de zomervakantie van de jongens begint. Op 5 juli gooien wij de trossen los.
  De AIS houden wij in de gaten en wij proberen jullie en de andere vertrekkers zo goed als het kan te volgen. Wie weet liggen we opeens in een haven naast elkaar..... Heel veel plezier met jullie mooie reis.
  Groetjes van de Volonté crew (Eric, Denise, Thomas en Jesper)

  BeantwoordenVerwijderen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Frieda en Leon, heel veel plezier op jullie wereldreis! Wordt vast hartstikke geweldig. Wat een grote stap!! Geniet ervan, en hou je haaks op de momenten dat 't wat minder gaat...
  Een behouden vaart!
  Groeten van Michiel en Johanna (State College, Pennsylvania)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En of het een knalfeest was!! Dat hebben jullie goed gedaan en nu gaan!!! Alles van je afgooien en lekker in relaxmodus het avontuur tegemoet gaan. Geniet ervan!

  Kus Ils

  BeantwoordenVerwijderen