donderdag 2 mei 2013

Plons!


En dat schilderweer dat kwam……helaas veel later dan we wensten zodat de tewaterlating 2 weken verschoven moest worden. Doordat we vorig jaar op een paar plekken niet de juiste primer gebruikt hebben op het onderwaterschip, moesten diezelfde plekken dit jaar wederom flink opgeschuurd worden. Ook vonden we enkele luchtbellen onder de verschillende verflagen op de romp die kaal gemaakt moesten worden(en vervolgens weer in meerdere lagen epoxyprimer en antifouling gezet). Maar op 19 april eindelijk klaar om te water te gaan!!
 
Nog snel even nieuwe anodes op de romp geschroefd en daar ging ze! Altijd een spannend momentje en deze keer helemaal omdat zowel de schroef als de koppeling en de vetkoordjes op het “droge” vervangen of gerepareerd zijn. Na de tewaterlating dus snel aan boord om de moer die de vetkoordjes aandrukt nog een klein beetje aan te draaien totdat Puff weer helemaal waterdicht is. Daarna het contactslot om en...onze BUKH heeft er weer zin in!
 
Tijdens de koude winterdagen heeft Leon de AIS transponder geïnstalleerd. Afgelopen weekend een testritje gemaakt naar Hoorn en erg leuk om te horen dat we nu ook door het thuisfront “real-time” te volgen zijn via marinetraffic.com! Helaas kwam Leon er (bij de zoveelste check van de motor…) achter dat er wat waterdrupjes uit de waterpomp van onze BUKH lekten. Waarschijnlijk versleten keerringetjes. Omdat we sowieso nog een paar klussen wilden uitvoeren (vervangen motorsteun, testen thermostaat) vanmorgen gelijk gebeld met Andijk Scheepstechniek om onder hun supervisie één of twee dagen langs te komen om aan de kade in Andijk wat reparaties en verbeteringen aan onze BUKH uit te voeren. 
Met dank aan Frank & Lenka die we bij toeval tegen kwamen ;-)

Ondanks het weer dat steeds beter lijkt te worden staan de weken rond hemelvaart (wederom) in het teken van klussen. Tot op heden wordt de kluslijst alleen maar langer terwijl we zo ons best doen om klusjes weg te strepen….De positieve reacties op Puff’s uiterlijk geven ons de energie om Puff helemaal klaar en compleet te maken. Daarbij moeten we onszelf regelmatig toespreken dat het geen ‘nieuwe’ boot is en het dat ook nooit zal worden….maar wat ligt ze er weer mooi bij J. 
Gelukkig zijn er ook een hoop zaken die de goede kant op gaan. Zo worden op dit moment ons nieuwe grootzeil en de nieuwe bimini door De Vries in elkaar gezet en gaat Pieter (oom van Leon) mooie nieuwe kuipkussens maken zodat we een volledige “rondzit” hebben. Tijdens de Hemelvaartvakantie willen we in ieder geval onderstaande klussen gaan afronden:

·         Vallen en schoten vernieuwen zodat we overal een reserve van hebben
·         Bilge opnieuw in de verf zetten
·         De laatste (?*&^%#$*) roestpuntjes aan dek aanpakken
·         Zonnepanelen installeren aan de zeerailing
·         Bimini installeren
·         Installeren nieuwe actieve (Navtex) antenne, Power WIFI antenne en ankerlicht op de radarpaal
·         Repareren Philips MK2 GPS (bij het aanleggen van de AIS transponder waarschijnlijk een
       draadje over het hoofd gezien)
·         Watertanks cementeren en de zoetwater(voet)pomp vervangen
·         Motor nakijken
·         Diverse extra handgreepjes c.q slingerzeiltjes bevestigen
·         Reddingsvlot laten keuren

Genoeg te doen dus en hopelijk is Puff eind mei weer een stuk completer. Het doel is om voor augustus zo goed als klaar te zijn zodat we alles tijdens de vakantie richting (hopelijk) de Kanaaleilanden uitgebreid kunnen testen. Eens kijken hoever we komen…….

1 opmerking:

  1. Hi luitjes, zie er goed uit zeg!! Tsja, en die klussen lijst, die is nooit leeg lijkt wel haha. Maar kon jullie trouwens niet op ais vinden. Wat is je mmsi nr?? Komende week gaan wij uit St. Maarten vertrekken naar de Azoren en zitten dan weer 3 weken zee. Groetjes daar! Idris

    BeantwoordenVerwijderen