zondag 15 maart 2015

Van onderweggers voor vertrekkers


De jaren van voorbereiding van onze trip. Ik denk er nog vaak aan terug. Mijn geduld dat ernstig op de proef gesteld werd. Ongeduld voedde het grote innerlijke verlangen naar avontuur en vrijheid. Het verlangen naar nieuwe ervaringen, levenslessen, zelfreflectie en een eenvoudig leven op een 10 meter bootje. Een simpel leven geleid door het weer; wind en water. Niets meer dan dat. Ook het gevoel dat we samen aan dit grote doel werkten was bijzonder. Wat een mens kan bereiken met wilskracht en de durf om te dromen. Het plezier dat we hadden als we weer een vertrekkersbijeenkomst bezochten. Als we 'vertrokkers' ontmoetten met hun prachtige verhalen en mede-vertrekkers die in hetzelfde schuitje zaten. Met al die ervaringen en verlangens bouwden we beetje bij beetje onze droom. Het afscheid was de grote climax. Het prachtige, unieke en perfecte afscheidsweekend in Enkhuizen. 

De hele voorbereiding was een reis op zich. Een reis waarin we voor veel vragen en keuzes kwamen te staan. Wat kost zo'n zeilreis? Hoe zit het met administratieve zaken? Welke zaken zijn onmisbaar aan boord? Hoe halen we weerkaarten binnen? Waar gaan we eigenlijk naartoe? Allemaal vragen waar we beetje bij beetje antwoorden op zochten. Veel antwoorden vonden we pas in de afgelopen maanden. In de maanden dat we daadwerkelijk onderweg waren en aan boord leefden. En nu, nu we 9 maanden onderweg zijn en de volgende lichting vertrekkers aan het aftellen is, willen we een aantal antwoorden met jullie delen. We hebben ons blog ge-update met een pagina met vertrekkersinfo. Het is zeker niet alomvattend en ook niet te technisch want de goed voorbereide vertrekker is al jaren bezig de boot op orde te krijgen en de reis voor te bereiden. De info richt zich daarom op concrete en praktische tips over mooie bestemmingen, wat is onmisbaar aan boord en handige weetjes op het gebied van o.a. het ophalen van weerinformatie en administratie. 

Aan alle toekomstige vertrekkers: Doe er je voordeel mee. Succes met de laatste loodjes! En ondertussen droom, koester en verlang... 

Nog een fotootje van Puff op een bumpy dag in de Tobago Cays. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten