donderdag 23 oktober 2014

Oversteek Canarische Eilanden Dag 3

Oversteek Canarische Eilanden Dag 3

We zijn al 3 etmalen onderweg. In de normale wereld zouden we dan zeggen 3 dagen, maar voor mij voelt het als 1 lange dag. Alles wat we meemaken tijdens deze oversteek vond gisteren plaats. Alles is gisteren of vandaag natuurlijk. Maar wanneer loopt vandaag over in gisteren? Mmm, ieder gevoel van tijd verdwijnt op zee. Het enige tijdstip dat we monitoren is de tijd van het ´netje´. Dat is een radionetje tussen Nederlandse schepen, waarop we met elkaar praten. Dat doen we 2 keer per dag.
We hebben nu 305 mijl afgelegd! Sinds 8 uur vanochtend draait de motor omdat er vandaag geen wind is. Vanavond zal de wind aantrekken en kunnen we hopelijk weer zeilen. Leon ligt nog te slapen. We hebben een zware nacht gehad. Waar we de eerste 2 nachten weinig problemen hadden met de korte slaapjes en wachten, viel dat nu een stuk zwaarder. Dat we de hele nacht hebben liggen rollen op de golven, hielp daar niet bij. Als er geen wind is, maar wel golven, dan klapperen alle zeilen op en neer. Toen we vanochtend het grootzeil streken en de motor startte, riep ik tot mijn eigen verbazing ´Wat een rust!´. Normaal gesproken niet echt een uitspraak van een zeiler die op de motor vaart. Maar in dit geval was het wel even lekker.
Maar tot nu toe is dit een hele fijne oversteek. Het weer is goed, Puff doet het goed en we maken voortgang. Ook al veel dolfijnen om de boot gehad. Het water hier bevat veel lichtgevende algen dus ook ´s nachts zie je de dolfijnen door het water zwemmen. Heel bijzonder. Het scheepvaartverkeer is rustig zodat we tijdens onze wacht gerust een oogje dicht kunnen doen (met de wekker iedere 20 minuten voor een check) of binnen kunnen chillen. We hopen zaterdagochtend of middag aan te komen in Lanzarote. We keep you updated!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten