woensdag 22 oktober 2014

Oversteek Canarische Eilanden dag 2

Oversteek Canarische Eilanden dag 2

We hebben er nu precies 2 etmalen op zitten! Afgelegde afstand tot nu toe is 205 mijl, nog 275 mijl te gaan.We zitten 53 mijl uit de kust net voorbij Safi, Marokko. Er gebeurt hier een hoop zo op het water. Je dacht misschien dat het eenzaam was op de Oceaan (dat dachten wij ook :) maar niets is minder waar. De atmosfeer geleidt de afgelopen dagen op miraculeuze wijze de radiogolven van de marifoon, waardoor we met schepen kunnen communiceren die 100 mijl of meer van ons af liggen. Van de Nederlandse vloot zitten de Verleiding (bestemming Madeira), Antares (bestemming Zuid-Marokko), Win2Win (bestemming Zuid-Marokko), White Witch (bestemming Tenerife) en Ojala (ook bestemming Lanzarote) met ons op het water. Dus we hebben regelmatig contact! Helaas heeft de Marokkaanse kust haar reputatie voor visnetten waar gemaakt en zaten vannacht 4 boten, waaronder de Win2Win, vast in visnetten langs de Marokkaanse kust. Ze zijn allen inmiddels weer los en hebben hun weg vervolgd. Wij blij dat we bij daglicht haaks op de kust naar buiten zijn gevaren om zo ver mogelijk bij de netten weg te komen? Verder horen we over kapotte stuurautomaten (ja u dacht toch niet dat zeilers met de hand sturen) en zelfs een PanPan (milde variant van Mayday) van een boot die roer en schroef heeft vastzitten door netten. Bij ons gaat vooralsnog alles goed, en daar zijn we dankbaar voor. De wind is vrij zwak dus we maken niet zoveel voortgang. Maar we hebben 24 uur gezeild en onze Bukh (motor) heeft kunnen rusten. Vanochtend werden we wakker met een stralende zon! Dat in tegenstelling tot gisteren, toen we door potdichte mist voeren. Met de rader aan konden we toch zien wat er om ons heen gebeurde. Het is wel schrikken als je ineens een keiharde misthoorn hoort. Maar die was gelukkig ver genoeg van ons vandaan. We vullen de dagen met muziek luisteren, lezen of een filmpje kijken en genieten van het prachtige uitzicht, niets dan water. En iemand van ons houdt uiteraard wacht. 's Nachts staren we omhoog naar een stralende hemel en doen we een wens voor iedere vallende ster die we zien. Niets te klagen! We kijken uit naar de Eilanden en de komst van Jan en Jose. Maar voor nu glijden we met een kleine 3 knoopjes door de blauwe Oceaan?

1 opmerking:

  1. He liefies,

    Fijn te horen dat alles goed gaat daar op de oceaan. Hoop dat het weer jullie mee zit en dat je relaxt je doel kunt bereiken.
    Met ons is hier ook alles ok. Verheugen ons er erg op om jullie volgende week weer te zien. Succes nog de komende dagen en een dikke kus van ons. Tot volgende week!!

    BeantwoordenVerwijderen