zaterdag 19 juli 2014

Een dag in Ria de Corme y Laxe

08.00
De wekker gaat. Leon drukt de wekker uit en draait zich om.

08.57
Wat hoor ik toch? Ik kijk naar buiten en zie dat de giek klappert. Shit, grootschoot los gegaan, hoe kan dat nou? Opstaan dan maar. Leon vraagt zich af waarom de wekker niet af gegaan is. Hij had de wekker gezet om in alle vroegte te gaan hardlopen op het strand. Helaas.

09.20
Koffie en een ontbijtje in het zonnetje buiten. Leon zit al in de bijboot om de romp van de boot te poetsen. Wat zal ik vandaag eens gaan doen? Douchen, ja dat is al 2 dagen geleden. De douchezak ligt gevuld op het dek om op te warmen maar dat heeft wel wat uurtjes nodig. Dan maar wat water in de fluitketel opwarmen. Het waait al aardig en de zon verdwijnt achter een wolk. In mijn bikini sta ik aan dek, het lauwwarme water spoelt het zout en zweet weg. Dat voelt goed en was ook wel nodig.

10.17
Leon komt uit de bijboot. Ik zeg dat hij zich ook maar eens moet douchen. Ik vraag hem wat we verder eens zullen doen vandaag. Vanmiddag gaat het harder waaien zegt Leon, misschien eerst maar even naar de wal zodat we vanmiddag de wacht kunnen houden. Er is markt en we kopen een flexibele emmer om een (vaat)wasje in te kunnen doen. We drinken een cappuccino met heel veel slagroom en krijgen er een assortiment zoetigheid bij. Wat een luxe! Dat is dan 5 euro. Helaas geen wifi.

12.50
Terug aan boord begin ik met een wasje. 5 t-shirts, 4 onderbroeken, dat is wel te doen op de hand. Daarna zal ik lekker een brood bakken. Ondertussen vertrekt de ‘creditcardcaptain’ die naast ons ligt. We begrijpen die term nu ook. De man heeft een boot die een fortuin kost en geen idee hoe hij hem moet bedienen. Hij zet zeil terwijl het anker nog vast ligt en de boot vliegt ervandoor. Totdat de ankerlijn strak trekt en de boot recht op de Verleiding af gaat. Ron ziet het aankomen en start in allerijl zijn motor en geeft een dot gas. Dat was close… Maar of dat niet genoeg is, draaien ze de boot en komen vervolgens op óns af. Anker nog steeds niet los. We roepen dat ze uit de buurt moeten blijven, dat het malloten zijn en of ze wel weten waar ze mee bezig zijn. Het loopt goed af… Wat gaan ze eigenlijk doen? De oceaan op met deze wind? Hopen dat ze dan wél weten wat ze moeten doen.

15.03
De wind trekt verder aan. We checken of we internet kunnen ontvangen. Lukt net om de mail te openen en lezen de update van José. We checken het weer en zien dat we wellicht over 2 dagen hier weg kunnen. De volgende Ria ligt een paar uurtjes verderop. We pakken onze boeken er maar eens bij en duiken daar in. Wat een rust!

16.32
Bliepbliep, smsje: “we hebben net thee gezet, als jullie willen zijn jullie van harte welkom”. We kijken naar buiten en zien de Dutchess liggen. De eigenaren van deze boot ontmoetten we in een restaurantje in La Coruna, we gaven hen ons kaartje. We halen het brood uit de oven en stappen in de bijboot. Altijd gezellig om te kletsen met collega-zeilers en andere boten te bekijken. Dan begint het te regenen. Snel terug om alle kussens binnen te gooien.

20.21
De risotto met tonijnsteak was heerlijk. De afwas gedaan en de boot aan kant. Een spelletje schaken? Leon leert me schaken en ik word steeds beter. De wind loeit nu echt om de boot en we kijken af en toe naar buiten. Eén boot gaat van het anker, bij de ander waait de bijboot van dek. Leon doet nog een rondje aan dek om alles te checken. Alles lijkt in orde.

21.44
Schaakmat. Tsss, de volgende keer ga ik écht winnen!

2 opmerkingen:

 1. Lekker dagje hoor!
  Ik neem aan dat je tonijn zelf gevangen hebt!!?!?
  Geniet ze!
  Rik

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Frieda, Leuke blog. Blijf posten dan genieten wij ook een beejte mee. Kan ik je echt niet verleiden om Kinshasa aan te doen met de boot? MT

  BeantwoordenVerwijderen