dinsdag 6 mei 2014

Spannend, spannend, spannend!!

Wat vliegen de dagen voorbij! Nog één volle werkweek te gaan en dan gaan we afscheid nemen van onze lieve collegae, relaties en ons werkende bestaan. In ieder geval voorlopig dan ;-) Een apart gevoel hoor!

Ondertussen volgen de acties en to do’s elkaar snel op. Af en toe hebben we het gevoel of we midden in een heel groot afscheidstournee zitten. Vanuit onze basis op zolder bij pa en ma bezoeken we feestjes, borrels, verjaardagen en afscheidsetentjes en tussendoor proberen we zoveel mogelijk losse eindjes aan elkaar vast te knopen.

Zo hebben we de afgelopen weken een bezoekje aan de GGD gebracht, een EHBO-cursus en een cursus hechten gevolgd en heeft Frieda - om te oefenen - voor het eerst in haar leven een hele grote injectienaald in een arm geprikt. Jawel….in mijn arm! Nu ben ik niet zo’n held met naalden maar het ging Frieda nog best goed af ook. We hopen het allemaal nooit nodig te hebben maar het waren in ieder geval leuke en interessante dagen.Op 19 april woonden we een door mede vertrekkers georganiseerde vertrekkersmiddag bij in Lelystad. Onder het genot van een biertje en een heerlijk zonnetje hebben we deze middag alvast kunnen wegdromen bij al onze aanstaande plannen samen met een aantal “collega vertrekkers”. De laatste tips & tricks werden uitgewisseld en tegen zonsondergang hebben we de bbq opgepookt en de eerste officiële “sundowner” gedronken. Super gezellig en het verlangen naar borrels op de ankerplaats bij ondergaande zon is alleen maar groter geworden! 

Tussen al die gezellige afspraakjes door heb ik zelfs ook nog wat kunnen klussen. Zo is een groot deel van de SSB zender geïnstalleerd (de finetuning laat ik aan een vakman over, toch Idris?;-), is de afspraak om de achterstag te isoleren gemaakt en is Puff alweer een klein beetje opgebouwd. Het meeste werk gaan we na volgende week doen als we “álle tijd” hebben!

Komende week kunnen we de scheepsapotheek ophalen en komt Pieter van Andijk Scheepstechniek langs voor een laatste controle en reparatie. Tijdens de winter is de dieselpomp iets gaan lekken en dat willen we graag opgelost hebben voor we vertrekken.

Genoeg te doen dus maar we vermaken ons prima en kijken ontzettend uit naar het moment dat we lekker aan boord kunnen gaan wonen!

1 opmerking:

  1. Amaaaai Frieda, dat hechten!!! Flink van je, euh, en misschien nog flinker van Leon ;-)!

    BeantwoordenVerwijderen