zondag 6 april 2014

Aftellen in het kwadraat!


Wat vliegt de tijd toch voorbij. Onze laatste update dateert alweer van februari en intussen zijn er al weer een hoop “To Do’tjes” van onze lijst afgestreept.


De belangrijkste is dat we sinds deze week zijn verhuisd. We hebben een fijne huurder gevonden dus het afgelopen weekend stond in het teken van inpakken, verhuizen en poetsen. Afgelopen maandag hebben we de overdracht gehad. Een hoop geregel maar fijn dat we nu onze intrek hebben genomen in bed & breakfast Blauw (vader en moeder van Leon). Daar bivakkeren we de komende 5 weken op zolder tussen 5 kuub spullen voor de boot. Weer een mijlpaal!Verder hebben we ons de afgelopen weken bezig gehouden met de administratie en hebben we ons ook al op Puff kunnen storten. Het onderwaterschip is klaar en dit weekend hebben we de laatste laag antifouling erop gezet en hebben we de romp in de poets gezet.
 
Verder heeft Leon de flexibele koppeling (Vetus type 6) uit voorzorg vervangen. De oude was versleten en er zat te veel speling in. De nieuwe koppeling zit muurvast, zowel de breekpen als de klem om de as. De praktijk zal moeten uitwijzen of het sterk genoeg is voor vele honderden/duizenden uren motoren.
 
Binnen in Puff hebben we, op wat draden trekken voor de nieuwe accu’s en SSB en het installeren van een 3e accubak na, nog niet heel veel gedaan. Dat gaan we op ons gemakkie doen als we gestopt zijn met werken. Want ook het werk gaat op volle kracht door waardoor het best vermoeiende weken zijn. We beginnen nu toch snel te ervaren wat vertrekkersstress precies inhoudt….
 
Vorig weekend zijn we op bezoek geweest bij een bevriende huisarts die met ons de volledige medical kit heeft doorgelopen. Van Idris (Dixbay) hebben we hun medical kit gekregen die ze gebruikt hebben tijdens hun rondje Atlantic in 2012-2013. Helaas waren een hoop medicijnen over de houdbaarheidsdatum heen en moeten we redelijk wat nieuwe medicijnen bestellen. Maar daarmee hebben we straks wel een volledige apotheek aan boord inclusief een uitgebreide beschrijving van wanneer wat te gebruiken. Ook krijgen we een officiële verklaring voor de “Medical Kit for SY Puff” voorzien van de nodige indrukwekkende stempels en handtekeningen. J

 

 
Tussendoor heeft Frieda ons vertrekkersfeest in de haven georganiseerd. In het weekend van 14 juni gaan we onder het genot van drankjes, een bbq en veel gezelligheid voor de laatse keer genieten van onze familie en vrienden voordat we echt los gooien. Mede-vertrekkers, buurtjes in de haven, ook jullie zijn welkom!
 
De komende weken gaan we op volle kracht door en zijn we druk met het afronden en overdragen van het werk (we werken tot half mei), een EHBO cursus voor zeezeilers en andere medische zaken (intentingen etc). Stiekem kijken we wel een beetje uit naar eind juni als we echt vertrokken zijn en eindelijk kunnen gaan genieten van alle tijd en energie die we er nu instoppen!

5 opmerkingen:

 1. Hoi Frieda en Leon,
  Tot onze grote verrassing en plezier ontdekten we dat Gnork nu al voor de 3de keer dromen werkelijkheid helpt worden.
  Gnork, zo heette Puff toen wij haar lieten bouwen als casco bij Devo.
  We hebben toentertijd ontzettend veel plezier gehad met het ontwerpen en inbouwen van het interieur en wat hebben we heerlijk op haar gewoond.
  Wat ziet ze er nu nog prachtig uit ! Ook natuurlijk door de goede zorgen van Dico en Yvonne.
  We wensen jullie heel veel plezier en geluk en hele goede vaart !
  Rob en Frieda Ouwehand - Heijne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Frieda en Rob, wat ontzettend leuk om wat van jullie te horen! Het moet bijzonder zijn om jullie ouwe vertrouwde Gnork weer terug te zien. Ze is nog steeds in topconditie en klaar om met ons op avontuur te gaan. Erg spannend allemaal. Net als Dico en Yvonne stoppen we alle liefde en tijd er in om haar in deze conditie te houden. Ik weet niet of jullie in Nederland wonen maar vanaf 15 mei gaan we op Puff wonen in Enkhuizen (Buyshaven). Mocht het zo eens uitkomen dan staat er altijd een kop koffie klaar! Hartelijke groet Leon & Frieda

   Verwijderen
  2. Hallo Frieda en Leon,
   Enkhuizen is een beetje ver, maar we komen graag langs als jullie toevallig Walgeren of Vlissingen aandoen.
   We wonen nu in België. Ierland was te ver van onze ouder wordende ouders en Nederland was te moeilijk om naar terug te keren.
   We zijn trouwens niet zo handig met blogs enzovoort. Het koste al heel wat moeite om een reactie te plaatsen.
   Jullie hebben het nu ontzèttend druk.
   Wat zal het heerlijk zijn...straks met z'n tweetjes in de kalme oneindigheid !
   We houden jullie blog wel een beetje in de gaten.
   Hartelijke groeten en veel sterkte de komende tijd.
   Rob en Frieda

   Verwijderen
 2. Ha Frieda en Leon, veel herkenbare zaken! :) Nog succes met de laatste loodjes met werk komende weken. We zien elkaar de 19e! Hartelijke groet, Marielle & Menno (www.windoversea.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anna en Maarten1 mei 2014 om 12:02

  nu weten wij ook hoezo de kombuis op 14 juni all bezet was! wij hebben op 15e ook en kleine feest, dus als jullie dan nog niet de haven uit zijn, ook haartelijk welkom:)
  Wij hopen op mid/eind mei in Enkhuizen aangekomen, en dan gaat het bij ons ook in de laatste ronde!
  Anna en Maarten

  BeantwoordenVerwijderen