zaterdag 21 december 2013

Uit de kast!

“Hoezo dynamo reviseren?, je vaart toch gewoon een haven in…”, “Een korte golf zender voor de Noordzee?”, ”Een bimini? voor de regen zeker?”, en zo kwamen er de afgelopen tijd de meest leuke en hilarische maar ook hele logische vragen op ons af.
 
Velen hebben zich de afgelopen jaren afgevraagd of we een boot hadden om te klussen of om mee te zeilen. En al die tijd lachten wij in ons vuistje. Ze moesten eens weten… Eindelijk is het zo ver, na bijna 3 jaar stilletjes voorbereiden hebben we deze week onze werkgevers ingelicht, we zijn uit de kast. We gaan op wereldreis!!!
Een moment waar we allebei al vele maanden naar toe hadden geleefd. De reacties waren overweldigend en zonder uitzondering positief. Met deze stap zijn we weer dichterbij het begin van een héle grote droom…
Vanaf nu kunnen we heerlijk open over onze plannen praten en dat geeft een gevoel van opluchting. Nog leuker is het om te kunnen melden dat in de komende Zilt (nr. 94) een mooi artikel over ons wordt gepubliceerd. In de afgelopen weken hebben we kennis gemaakt met Sjors en Laurens. Beide (mede) oprichters van Zilt. We hebben uitgebreid met hun gesproken over onze plannen en de dromen die we vanaf juni 2014 gaan nastreven. Als je op het “Zilt-icoon” hiernaast klikt kom je automatisch bij de laatste versie van Zilt. Zeker het bekijken waard.
Voorlopig werken we nog even hard door. Het plan is om tot en met mei 2014 te werken en daarna nog een aantal weken fulltime aan de boot te klussen. 15 juni is de dag waarop we de trossen zullen losgooien.
Nu eerst champagne!… ;-)

3 opmerkingen:

 1. Goede datum gasten!! Volgens mij gingen wij ook op die datum maar dan 2012 los. Leuk!! Euhh, ik zie weer een rede om snel weer een biertje te gaan doen toch!?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. in der daat en goede datum ! wij plannen ook om vanuit Enkhuizen een langere tocht te maken - waar naartoe weten wij nog niet! en het datum is ook Juni 2014 - op dit Moment liggen wij nog aan de oostzee maar wij komen er aan! in welke haven liggen jullie? Wij gaan naar de Buyshaven!
  Dus miesschien tot Juni 2014?
  Anna en Maarten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He Anna en Maarten,

  Leuk om een reactie van jullie te lezen. Wij liggen (vanaf april) ook in de Buyshaven dus dat kan niet missen. In juni vertrekken we richting het zuiden dus ik zou zeggen tot begin juni! :-)

  Leon en Frieda

  BeantwoordenVerwijderen