zondag 27 november 2016

VERKOCHT - "PUFF the Magic Dragon" is te koop!


"PUFF the Magic Dragon" is Verkocht.

Zeer compleet, uniek en bijzonder goed onderhouden stalen zeiljacht. Geheel uitgerust voor lange reizen of om op te wonen, beschikt over een nieuwe zeilgarderobe en is recent geheel nieuw en professioneel in de lak gezet. Een schip dat dromen waarmaakt en dat klaar is voor vertrek!

Puff is met recht een uniek schip! Zien is verliefd worden! 


Vraagprijs: VerkochtNa veel wikken en wegen hebben we besloten om onze Puff te verkopen. Met een kleine telg op komst, een nieuwe baan in het verschiet en nieuwe uitdagingen voor ons is de beslissing genomen. Puff is een Jan Haring 9.60. Een zwaar en stoer gebouwd jacht van de DEVO werf in Hellevoetsluis. Ze is wellicht een van de mooiste en best onderhouden stalen schepen die er op dit moment te vinden is. Ze is volledig uitgerust en ingericht om mooie reizen mee te maken of om op te gaan wonen. Van IJsselmeer tot de Wadden tot de grootste oceanen. Puff is er klaar voor! En bij Puff betekent klaar ook echt klaar! Zeilgardarobe, motor, elektrische equipment, verstaging, interieur, alles is tip top in orde. 

Algemene kenmerken:
Type:               Jan Haring 9.60
LOA:               10.80m
Breedte:           3.45m
Diepte:             1.60m
Bouwjaar 1980, te water 1983
Staal - 4mm multiknikspant langkieler (onderwater 6mm, kielzool 20mm)
5 slaapplaatsen

Na terugkomst van ons rondje Atlantic in juli 2016 heeft ze, om haar in topconditie te houden, een complete refit ondergaan waarbij we de romp opnieuw hebben laten spuiten met 2comp International Perfection en het complete dek opnieuw in de verf is gezet met International Toplac. Daarbij is alles wat op het dek en in de kuip zit gedemonteerd geweest. 

Puff is een dame die in elke haven hoofden doet omdraaien met haar unieke verschijning. Het brengt mensen veelvuldig in de verleiding om een praatje te maken. Met haar mooie lijn verdient de Jan Haring een plek in de Nederlandse jachtbouwgeschiedenis. Ze is oerdegelijk gebouwd en vanaf de bouw goed in de verf gezet en geconserveerd. Daarbij is ze vanaf de waterlijn geheel geïsoleerd met 3cm polyurethaanschuim waardoor er geen condensvorming plaatsvindt. Haar diepe bilge heeft nog nooit water gezien waardoor ze ook aan de binnenkant goed geconserveerd is gebleven.

Puff is o.a. uitgerust met:
- SSB zender icm Pactor3 modem voor emailen en gribfiles binnenhalen op zee
- Navtex weerontvanger
- Weatherman weerontvanger
- AIS Class B transponder
- 2 12v navigatielaptops met OpenCPN en kaarten van de hele wereld (GPS en AIS aangesloten)
- Raymarine C70 kaartplotter met GPS, radar en AIS
- Alle verlichting aan boord is LED.
- Lopolight 3-kleurenverlichting
- Bimini (2014) met aanritsbare zijkanten, achterkant en voorkant tot ver over de buiskap (voor zon en regen)
- 2 Victron Bluesolar 85Wp zonnepanelen en MPPT regelaar
- RVS lijnenrol aan dek met 100m drijvende lijn en 100 m zinkende lijn en afdekhoes
- Aries windvaanstuurinrichting
- Autopilot Raymarine Autohelm ST2000 (2014)
- 3x 105Ah serviceaccus en 1x 70Ah startaccu met Mastervolt batterymonitor BTM-1
- 2 watertanks totaal 275 liter
- 45 pound CQR anker met 50 meter 10mm ketting (plus 2 reserve ankers, Fortress hekanker en reserve ankerketting)
- RFD 4-persoons reddingsvlot
- Marinesport dinghy 2.30m met Honda 2,3 PK buitenboordmotor

Interieur:
- Verlichting binnen LED waarbij elke lamp is voorzien van witte en rode (nacht)verlichting
- Dickinson Chesapeake dieselkachel
- Energiezuinige Isotherm ASU koelkast met warmtewisselaar (watergekoeld)
- 2-pits Plastimo Pacific 3000 inclusief oven
- Zeer ruime opbergmogelijkheden

Zeilgarderobe:
- Grootzeil met 4 reven en oranje top (2013)
- Genua met foamstrip en UV-strip (2015)
- Fok met foamstrip en UV-strip (2002) in goede conditie
- Reserve grootzeil en genua (2002) beide in goede conditie
- Halfwinder (in rolsysteem of los te varen, in nieuwstaat)

Puff is kotter getuigd en makkelijk zeilbaar met haar twee rolsystemen (fok en genua) bedienbaar vanuit de kuip en haar grootzeil met 4 reven en oranje top. Ze is door haar gewicht van ruim 8 ton en haar lange kiel een stabiele zeiler en ook in flinke zeeën heeft ze een rustige zeegang. 

Motor:
De motor is een oerdegelijke Bukh DV 36 uit 1980 (5800 uren op de teller). Ontworpen om reddingsboten voort te stuwen (ook bij de KNRM). Eigenlijk kunnen ze niet stuk. Bij de importeur (Clouds) geven ze met trots aan dat deze motor, mits goed onderhouden, zeker 20.000 uur kan lopen. Dit doen ze in de praktijk ook omdat ze tevens worden gebruikt in industriële toepassingen. 

Onze motor heeft ons en de vorige eigenaren in ruim 20 jaar niet één keer! in de steek gelaten. Hij is dan ook altijd goed onderhouden en onderdelen zijn bij enige twijfel direct vervangen. De vorige eigenaar heeft de motor in 2007 uit het schip gelicht en bij de importeur geheel nagezien. Wij hebben voorafgaand en tijdens onze reis o.a. de volgende aanpassingen/vernieuwingen gedaan:

- Nieuwe rvs dieseltank (2007) 220 liter met 2 voorfilteraansluitingen (direct overschakelbaar) en een wateraftappunt op laagste punt van de tank (zie foto).
- Brandstofpomp gereviseerd (2014)
- Nieuwe waterpomp geïnstalleerd (2014)
- Nieuw thermostaathuis geïnstalleerd (2014)
- Motorsteunen preventief vervangen (2015)
- Leidingen oliekoeler preventief vervangen (2015)
- Dynamo preventief gereviseerd (nieuwe koolborstels)
- Nieuwe uitlaatbocht (reserve aan boord) (2015)

De komende jaren is de motor, op standaard onderhoud na, onderhoudsvrij. De motor verbruikt geen olie en rookt niet. Van alle belangrijke onderdelen in de motor is een reserveonderdeel aan boord. Tevens is een complete pakkingset (á 800,-) opgenomen in de reserveonderdelen voorraad.

Puff heeft een fraai ingetimmerd interieur met mahonie en ze is voor haar lengte ruim van binnen. De stahoogte is 1.90 meter. Door de lange kiel heeft ze in de bilge ook veel opbergruimte (diepte +- 1 meter).
Indeling vanaf ingang naar voren: 1 hondekooi (lengte 2m) aan stuurboord, toilet met grote Jabsco WC pot aan bakboord, ruime kaartentafel met veel opbergruimte tegenover een L vormige kombuis met 2 wasbakken. In de kombuis is beschikking over buitenwater middels een voetpomp. Aan stuurboord een rondzit welke ook als 2-p bed kan worden gebruikt en aan bakboord een groot werkblad en veel kastruimte en lades. Verder naar voren zowel aan bakboord als stuurboord 2 grote kasten (hang- en lig) en een ruim 2-p bed in de punt met goede matrassen (lengte 1.90m). Door het ontbreken van wanden en deuren (toilet heeft eigen ruimte) oogt Puff heel ruim. Puff is ingetimmerd om er met 2 personen voor lange tijd op te kunnen wonen/reizen.

Wij hebben Puff in 2011 gekocht van de 2e eigenaar die het schip ruim 15 jaar in bezit heeft gehad. Ook met de eerste eigenaar hebben we nog steeds contact. Een ware Puff dynastie en een mooi stuk historie dus.

Puff wordt compleet verkocht. Hierboven is lang niet alles genoemd. Voor een volledige inventarislijst kun je een kijkje nemen onder het kopje `Puff`. Alles wat op de site wordt genoemd zit er bij in, inclusief vele reserveonderdelen. Tevens tref je op onze site onder het kopje `Klussen` alle werkzaamheden aan die vanaf 1997! aan Puff zijn uitgevoerd. Op de site tref je ook vele foto’s en `filmpjes`aan. Er zijn meerdere artikelen over onze reis met Puff verschenen in het zeilmagazine `Zilt`. Deze zijn ook terug te vinden op de site. We hebben een archief aan bonnen van alles wat door de jaren heen aan onderhoud en vervanging aan Puff gedaan is. Ook de originele papieren, zeebrief, meetbrief, bouwtekeningen, technische schetsen etc. zijn ingeklapperd.

WWW.PUFFOPREIS.BLOGSPOT.COM

Puff is in het Nederlandse scheepsregister geregistreerd onder '16903 Z ROTT 1983', scheepsnaam Puff, roepletters PE 9027. BTW is betaald. 

Contactgegevens:

Leon & Frieda Blauw
Tel. nr: 06-43548656

Foto´s: (worden groter bij opklikken)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten