donderdag 13 augustus 2015

PUFFen op het droge

05.30u
Ik word abrupt gewekt door een rinkelende wekker. Ik open één oog. Het is nog donker. Toch maar opstaan. Ik strompel de ladder af op zoek naar het toilet. "Houd je goed vast Fennell", spreek ik mezelf toe. Met de slaap nog in mijn ogen bereik ik het toiletgebouw en laat me zakken op de toiletpot. Pfff, ik mis mijn eigen toiletje. Puff staat hoog en droog op de werf voor onderhoud. Ons eigen toilet is vervallen tot de status 'droptoilet' of 'hudo'. En om onze behoefte nou onder Puff op de werf te droppen is ook weer zo iets....05.50u
KOFFIE!

06:12u
Het begint licht te worden. Temperatuur is 28,7 graden. Aan de slag! Schuren, schuren, schuren. Het onderwaterschip ziet er nog aardig goed uit. Maar die paar kale plekjes komen ieder jaar terug. Hoe gaan we ze dit keer aanpakken?

09:00u
29,5 graden. Koffietijd bij de watersportwinkel op de werf. Dat betekent niet alleen een lekkere kop koffie, maar bovenal afkoelen in de airco. Mijn maag rommelt, we hebben nog niets gegeten. Ik smeer een boterham met kaas en stroop. You can take a girl out of her country but you can never take the taste for Dutch cheese out of her. Skattie! Bammetje?

 

09:25u
Snel verder, de zon komt al boven de laag hangende bewolking uit en het wordt nu snel warmer. Gelukkig staan we onder het schip in de schaduw. Zij aan zij werken we stug verder.

12.57u
32,4 graden. De werkdag zit erop! Het is tijd om te stoppen en verkoeling te zoeken. Maar waar vind je die op de werf? We hebben geen auto om de werf te verlaten. Zwemmen in het Schottegat onder de olieraffinaderijen slaan we maar over. Rest ons niets anders dan luieren in de palapa, een rieten hutje dat als clubhuis in gebruik is. Het is er lekker koel. We kruipen achter de laptop en sturen wat mails en betalen rekeningen.

15.14u
Over rekeningen gesproken. We moeten de antifouling nog kopen voordat de winkel dicht gaat. We hebben de keuze uit verschillende soorten met prijzen tussen de 275 en 400 euro. Voor die prijs verwacht ik een wondergoedje waardoor we er jaren mee toe kunnen. Nee hoor, dit is het gewone goedje. Is het dan misschien een blik van 20 liter? Helemaal niet dames en heren, het is slechts een gallon, 3.8 liter. De prijsafspraken van Budget Marine en Island Water World (dé twee watersportwinkels in de Carieb) zijn bij de beesten af! Dus tip aan alle vertrekkers: neem een blik antifouling mee in de bilge! En vertel het voort!


16.23u
Een douche doet wonderen. Als ik de ladder weer op klim, zit Leon al lekker te chillen met een koud biertje. Niet uit onze koelkast want ook die werkt niet als we op de wal staan... Pshshshsh klinkt het als ik het blikje open. Kloekkloekkloek... Ik laat het koude vocht door mijn keel lopen.19.45
Na een heerlijke pasta carbonara (ik zal de details over koken zonder gebruik van de gootsteen besparen) zakken we onderuit. Leven aan boord op het droge is pas echt kamperen met hoofdletter K. Het gevoel dat je hebt als je 's ochtends op de camping uit je tentje gebrand wordt...zo voelen we ons al dagen. De donkergroene stalen romp van Puff werkt als een oven. Afkoelen ho maar! Gelukkig hebben we goed internet. Misschien kunnen we een serie streamen. We kijken een aflevering van de Nederlandse serie Divorce. We kunnen de aandacht er niet bij houden. In anderhalf jaar tijd is er weinig veranderd. Same old, same old, en dan moeten we ook nog 2 reclameblokken bekijken... Niet dus.


21.23u
Ik zoek zo mijn bedje maar eens op. U leest het goed: MIJN bedje. Niet ONS bedje. Leon en ik slapen al dagen apart. Het is veel te warm om samen in de voorpunt te slapen. Zucht...Ik mis mijn man. Morgen gaat de wekker weer vroeg. Gaan we er weer hard tegenaan. Hoe eerder we klaar zijn, hoe eerder we weer samen het vooronder in kunnen duiken ;-). 

1 opmerking:

  1. Het is even pittig!! Volhouden lieverds!! En dalijk is het extra fijn bijelkaar slapen! Dikke kus Fleur & Dwight

    BeantwoordenVerwijderen